Patienten informatie / Nieuwsbericht


Graag wil de apotheekhoudende huisartsenpraktijk Apotheek Huisarts Nagele
het volgende onder uw aandacht brengen t.a.v. de apotheekvoorziening in onze dorpen in de Noordoostpolder


U bent natuurlijk vrij om uw medicijnen bij een door uw zelf gekozen aanbieder te bestellen of af te halen. Naast onze Apotheek voorziening zijn er de laatste jaren ook diverse andere aanbieders op de markt gekomen. Zoals, bijvoorbeeld;

- Internetapotheken zoals de 'Thuisapotheek'
- Politheken bij de poliklinieken en ziekenhuizen

Hoewel het uiterst makkelijk lijkt om uw medicatie thuis te laten bezorgen of bij de goedkoopste aanbieder af te nemen willen wij wel graag dat U weet dat hier ook een risico aan zit.

Wij houden dagelijks zowel uw medisch-, als ook uw medicatiedossier bij. Bovendien signaleren wij ,ondersteund door onze computer, welke medicijnen u beter niet kunt krijgen. Bijvoorbeeld doordat u een bepaalde andere ziekte heeft, of doordat het niet past met de andere medicijnen die u gebruikt.

Wanneer U of de andere aanbieder dit niet bij ons meld dan kunnen wij deze signalering niet garanderen en daardoor kan het voorkomen dat er verkeerde of verkeerde hoeveelheden worden ingenomen. Wees er dus altijd zeker van dat wanneer u de medicatie elders koopt of haalt, al dan niet door ons voorgeschreven, dit altijd bij ons wordt gemeld zodat wij uw dossier actueel kunnen houden.

Daarnaast wij kйnnen u. En daar zit een toegevoegde waarde in die niet te meten is: wij weten beter dan wie dan ook welke medicijnen u niet kunt gebruiken omdat u b.v. de verpakking niet kunt openmaken, of wanneer u de laatste keer het niet hebt opgehaald. En dat staat niet in de harde medicatiebewaking. Wij zien dat en melden dat.

Bovendien blijven we door het 'praatje' aan de balie ook nog op de hoogte van de dingen die niet op papier staan.


En uw recepten worden dagelijks gecontroleerd door uw eigen huisarts, want hij beheert ook de apotheek. Hierdoor blijft hij ook op de hoogte wat er met u gebeurt.


Zoals u wellicht al weet:

- Bij ons kunt u allang de herhaalmedicatie bestellen per e-mail, telefonisch of via internet
- Al lang brengen wij de medicatie thuis. Wel alleen als het noodzakelijk is.
- Als u bij de huisarts geweest bent kunt u natuurlijk gelijk uw medicijnen meenemen.J.H. Gadellaa , apotheekhoudend huisarts